Residential Aged Care Worker

Sydney, Canberra, Australien

Hvad er Residential Aged Care Worker?

En plejehjemsmedarbejders primære rolle er at hjælpe, støtte og styrke ældre mennesker ved at hjælpe dem med at nå deres daglige mål og opgaver og forbedre deres livskvalitet. Medarbejderen plejer generelt ældre på et plejehjem, hvorimod en lokalplejemedarbejder plejer ældre i deres eget hjem.

 • Følg den individuelle plejeplan
 • Assistance med en bred vifte af personcentreret pleje
 • Assistance med medicin
 • Behandling af almindelige småskader
 • Assistance til aktiviteter under supervision
 • Samarbejde med hver beboer for at motivere dem til at fortsætte med at gøre de ting, de godt kan lide

Opgaver og ansvar

For at sikre at både den ældre og plejehjemmets behov imødekommes, skal den medarbejder påtage sig en række væsentlige opgaver på plejehjemmet. Disse kan variere mellem at hjælpe ældre fysisk og følelsesmæssigt til at holde sig ajour med administration og papirarbejde.

Nogle eksempler:

 

 • Hjælpe ældre, hvis de har brug for det, til at udføre daglige opgaver, herunder badning, spisning, påklædning, pleje og brug af badeværelset
 • Sikre, at alle ældre tager deres ordinerede medicin
 • Opbygning af en relation til de ældre ved at skabe personlige forbindelser og interessere sig for deres liv
 • Facilitering af gruppe- og individuelle aktiviteter med de ældre
 • Vedligeholdelse af plejejournaler og administration i overensstemmelse med virksomhedens politik

En almindelig dag for en medarbejder

Morgenpligter

Alle opgaver og pligter vil variere væsenligt afhængigt af plejehjemmets størrelse og placering, men generelt vil plejepersonales dag begynde tidligt. Det forventes at man er vågen og klar til at hjælpe, før beboerne vågner.

 

Formiddagen er en travl og vigtig tid på dagen, der går med at forberede beboerne på en produktiv dag.

 

Opgaverne omfatter:

 

 • Hjælp beboerne med personlig hygiejne eller toiletbesøg
 • Brusebad eller bad
 • Hjælp til påklædning
 • Administration af medicin
 • Forbered dem til morgenmad

 

Aktiviteter tidligt på eftermiddagen

 

Om eftermiddagen har beboerne tid til at deltage i sociale aktiviteter eller fokusere på personlige mål. Det er vigtigt, at du lærer hver enkelt af dine beboer at kende på et personligt plan, så du kender deres lidenskab og hobbyer for at hjælpe dem med at trives.

 

Det er vigtigt at engagere sig i meningsfulde samtaler og hyggelige stunder. Det er også ok, hvis beboerne gerne vil have lidt tid til blot at læse en bog eller se fjernsyn.

 

Andre beboere kan have andre mere specifikke behov, såsom behandling af sår eller måske fysioterapi, som de er blevet rådet til at gå til. Ældreplejerne skal sikre, at alle disse væsentlige opgaver udføres.

 

Frokost tid

Ved frokosttid vil de ansatte flytte de beboere, som har mulighed for det, ind i spisestuen for at få serveret frokost. For dem, der ikke er i stand til det, vil få serveret frokost på værelset af plejepersonalet, samt assistance til at spise, hvis det er nødvendigt.

 

Det er en sjov og let tid for beboerne at mødes og snakke omkring måltiderne. Medicin gives efter behov efter frokost til dem, der har brug for det.

 

Eftermiddagsaktiviteter

Om eftermiddagen har beboerne mulighed for at deltage i mange fællesaktiviteter, såsom bingo, havearbejde eller kunst og håndværk. Det er også et godt tidspunkt at motionere lidt med en blid gåtur eller træningstime.

 

Plejehjemmet kan tage beboerne med på en udflugt. Igen skal personalet lære hver og en af ​​deres beboere at kende for at forstå den aktivitet, der vil give dem mest værdi.

 

Spisetid

De ansatte vil igen assistere nogle af beboerne til spisestuen til middag og bringe aftensmaden ud på værelset til dem, der ikke er i stand til at deltage i fællesspisning. Den ansatte vil blive og hjælpe alle beboer, der har brug for det, eller holde dem, der sidder på deres værelser med selskab under måltidet.

 

Aftenrutine

Aftenrutinen begynder efter middagen er ryddet væk. Beboerne vil få mulighed for at deltage i en lang række fælles og individuelle aktiviteter foreslået af plejepersonalet. Disse aktiviteter kan omfatte kortspil, puslespil eller gruppediskussioner.

 

Efter at aktiviteterne er overstået, begynder sengetidsrutinen for de ansatte og beboerne. Disse opgaver er tilsvarende morgenrutinen og består af følgende opgaver:

 

 • Hjælp til brusebad eller bad
 • Påklædning til seng
 • Administration af medicin

 

Når beboerne er kommet i sengen, er det det bedste tidspunkt at få lavet noget papirarbejde på. Her kan du som medarbejder indhente de administrative opgaver eller indgive eventuelle rapporter for dagen. Derefter er det fyraften og en vigtig tid for dig som personale. Her kan du slappe af og pleje dig selv.